Freilach Mit Kneidlach
 Le chaim!
   
Yhtye
Jäsenet
Klezmer
Demo
hanki levy!
Konsertteja
Yhteystietoja
 

Helsinkiläinen klezmer-yhtye, joka on perustettu vaalimaan satoja vuosia vanhaa itäisen Euroopan juutalaisen kansanmusiikin perinnettä.

 

Freilach mit Kneidlach sai alkunsa keväällä 1998 soitettuaan eri kokoonpanoilla juhlissa, mm. häissä, aluksi kolmihenkisenä - Daniel Saul, oboe Benjamin Hirschovits, viulu Eva Jacob, piano/ harmonikka -kokoonpanona. Myöhemmin mukaan tuli sellisti Julia Poutanen. Sittemmin yhtye on soittanut lukuisissa tapahtumissa, mm Kirkko Soikoon! –festivaaleilla. Freilach mit Kneidlach on esiintynyt sekä ravintoloissa ja klubeilla että TV-ohjelmissa ja radiossa . Yhtyeellä on ollut myös useita omia konsertteja ympäri Suomea ja Ruotsia. Tällä hetkellä yhtyeellä on viisi jäsentä, Benjamin Hirschovits, Daniel Shaul, Ilkka Heinonen, Laura Airola ja Eva Jacob

Ohjelmisto käsittää pääasiassa alkuperäistä Itä-Euroopan juutalaista kansanmusiikkia, mutta myös muuta juutalaista musiikkia, mm. kevyen musiikin klassikoita. Ohjelmistoa pyritään myös kehittämään jatkuvasti. Yhtyeen tavoitteena on tehdä klezmer-musiikki läheiseksi ja tutuksi ihmisille iästä ja kansallisuudesta riippumatta. Yhtye hakee joka esiintymisellä suoraa kontaktia ja vuorovaikutusta yleisöön.

Freilach Mit Kneidlachin 10-vuotistaipaleen kunniaksi tehty levy "Klezmorim fun Helsinki" julkaistiin yhtyeen 10-vuotiskonsertin yhteydessä Komediateatteri Areenassa, Helsingissä, 23.11.2008. Levyn voit tilata tästä.